Filtre de recerca
Etiquetes
Etiquetes
Vés enrere

Alpine sol•licita un concurs voluntari de creditors

18/06/2013

Alpine sol•licita un concurs voluntari de creditors

Alpine, societat filial de FCC Construcción per als mercats de l'Europa central i de l'Est, ha decidit presentar la declaració de concurs voluntari de creditors davant els jutjats austríacs competents, després d'evidenciar la impossibilitat de fer front al compliment de les seves obligacions.

Alpine sol•licita un concurs voluntari de creditors

Aquesta decisió deriva del deteriorament continuat enregistrat en la seva situació operativa des del primer trimestre de 2012. Els comptes consolidats de FCC el 2012 van registrar unes pèrdues de 420 milions d'euros procedents d'Alpine.


Les contingències sorgides durant els últims dos mesos aconsellaven un nou reequilibri financer. Tanmateix, la falta final de consens en aquest reajustament de totes les entitats financeres ha provocat la petició de concurs voluntari per part de la filial.


Aquesta situació recomana proveir la totalitat del valor dels actius d'Alpine en els comptes consolidats de FCC, la qual cosa produiria un resultat negatiu després d'impostos de 289 milions d'euros en el compte de pèrdues i guanys consolidat d'aquest exercici. Així mateix, l'import del deute financer net associat a Alpine era de 625 milions d'euros al tancament del primer trimestre.


El concurs voluntari no afecta de manera sensible els objectius del Pla estratègic en curs, els eixos del qual són incrementar la generació de caixa de les operacions, millorar els seus marges i reduir l'endeutament. FCC manté els objectius de generació de caixa, EBITDA i deute net en l'horitzó del pla.