Filtre de recerca
Etiquetes
Etiquetes
Vés enrere

El president de Mèxic, Enrique Peña Nieto, inaugura la nova autopista Nuevo Necaxa-Tihuatlán, construïda per FCC

17/09/2014

El president de Mèxic, Enrique Peña Nieto, inaugura la nova autopista Nuevo Necaxa-Tihuatlán, construïda per FCC

 
• En la construcció del tram Nuevo Necaxa–Tihuatlán, també hi ha participat l'empresa local ICA.
• El projecte ha comportat inversió de 500 milions d'euros i forma part del nou corredor Mèxic-Tuxpan.
• Aquesta carretera serà el trajecte més curt des de la ciutat de Mèxic fins a la costa.

El president de Mèxic, Enrique Peña Nieto, inaugura la nova autopista Nuevo Necaxa-Tihuatlán, construïda per FCC

El president de Mèxic, Enrique Peña Nieto, ha inaugurat el corredor Mèxic–Tuxpan, que inclou el tram Nuevo Necaxa-Tihuatlán construït per FCC i la constructora local ICA. El corredor Mèxic–Tuxpan és una de les grans obres d'infraestructura del mandat presidencial actual, conegut com a sexenni, ja que travessarà els estats de Puebla i Veracruz, amb la qual cosa es converteix en el principal eix viari que uneix el Districte Federal amb el golf de Mèxic.
 
La inversió que s’ha fet al tram Nuevo Necaxa–Tihuatlán puja a 500 milions d’euros. A més, es preveu que tingui un impacte molt important en el turisme, ja que facilita l'accés a Tuxpan, una de les principals destinacions que ofereix diverses atraccions.
 
A l'acte, hi van participar, al costat de Peña Nieto, el secretari de Comunicacions i Transports, Gerardo Ruiz Esparza; els governadors dels estats d'Hidalgo, Mèxic, Puebla i Veracruz, així com Bernardo Quintana Isaac, president del Consell d'Administració d'ICA, Miguel Jurado, director general de FCC Construcción, Vicente Mohedano, sotsdirector general de Llatinoamèrica i nord d'Àfrica de FCC Construcción, i Eugenio del Barrio, director general de FCC Construcción Mèxic. En la seva intervenció, el president mexicà va destacar que el nou tram serà el camí més curt des de la ciutat de Mèxic fins a la costa, i amb accés al port de Tuxpan.
 
A més, el president va reiterar el seu agraïment a ICA i a la filial de construcció del Grup de Serveis Ciutadans per “la constància i el treball realitzat en la construcció d'aquest últim tram, que sens dubte va ser un gran repte per l'orografia de la regió”.
El projecte, construït per CONNET, consorci integrat per FCC Construcción i ICA, travessarà els estats de Puebla i Veracruz. Forma part del corredor Mèxic-Tuxpan, considerat com el principal eix viari que uneix el Districte Federal amb el golf de Mèxic. A més, aquesta autopista facilitarà l'accés turístic a Veracruz i permetrà una connexió directa amb la zona petrolífera de Poza Rica i la unió amb l'eix Tampico-Matamoros-Reynosa i els Estats Units, a la frontera de Brownsville, Texas.
L'estructura més singular del projecte és el viaducte San Marcos, que ha rebut el nom de l’enginyer Gilberto Borja Navarrete, sobre el riu homònim. Té el pilar més alt d'Amèrica i el segon més alt del món, de 225 metres d'alçària, i una longitud de 850 metres dividits en 7 llums de fins a 180 metres. En la fonamentació, s’hi van abocar sis mil metres cúbics de formigó en una sola etapa.
 
La nova obra possibilitarà fer el trajecte en dues hores i mitja, mentre que el temps de recorregut total entre Mèxic i Tuxpan serà de tres hores i un quart. Durant els treballs, FCC Construcción ha mantingut contactes i col•laboració continus amb les comunitats veïnes. Com a conseqüència d'això, prop del 80% de les contractacions de mà d'obra qualificada ha estat població local, amb l’impacte consegüent en el desenvolupament econòmic i productiu de les comunitats properes. A més, s'han facilitat diversos suports, donacions, serveis educatius i xerrades a les diferents localitats veïnes, entre les quals destaquen San Agustín, Plan de Ayala, Teteloloya, La Esperanza, Tepapatlaxco, San Pedro Petlacotla, Nueva Tenancingo, Tacubaya i Xicotepec de Juárez.
 
Aquesta inauguració, que se suma a la del tram Ávila Camacho-Tihuatlán, de 48 quilòmetres obert al trànsit amb dos carrils, a finals de 2012, i que disposa de quatre enllaços sobre les localitats d'Ávila Camacho, Mecapalapa, Venustiano Carranza i Tihuatlán, s'inscriu dins de l'estratègia de modernització dels 14 corredors carreters troncals de Mèxic.
 
Per conèixer amb detall el tram Nuevo Necaxa–Tihuatlán del corredor Mèxic Tuxpan, accediu al vídeo de l'obra a http://bit.ly/NuevoNecaxa