Filtre de recerca
Etiquetes
Etiquetes
Vés enrere

El president de Panamà felicita FCC per haver construït “en temps rècord” el primer metro de Centreamèrica

02/04/2014

El president de Panamà felicita FCC per haver construït “en temps rècord” el primer metro de Centreamèrica

 

  • • El consorci format pel Grup de Serveis Ciutadans i Odebrecht ha complert els terminis de l'obra, amb una inversió de 1.500 milions d'euros
  • • Milers de persones participen en l'obertura institucional del nou sistema de transport construït en poc més de tres anys
     

 

 

 

El president de Panamà felicita FCC per haver construït “en temps rècord” el primer metro de Centreamèrica

El president de la República de Panamà, Ricardo Martinelli, acompanyat del ministre d'Afers del Canal i secretari executiu del Metro de Panamà, Roberto Roy, va inaugurar ahir a la tarda, el primer metro de Centreamèrica. En presència de la presidenta de FCC, Esther Alcocer Koplowitz, i del vicepresident i conseller delegat, Juan Béjar, el president Martinelli va elogiar la qualitat de la línia 1 del Metro, “que s'ha construït en un temps rècord”.

La línia 1 del Metro de Panamà s'ha construït en poc més de tres anys i ha comportat una inversió de 2.009 milions de dòlars (al voltant de 1.500 milions d'euros). El consorci adjudicatari de l'obra el 2010, FCC i la brasilera Odebrecht, ha complert els terminis compromesos i fins i tot actualment està duent a terme una ampliació que sumarà 2,2 quilòmetres i una nova estació.

Durant la inauguració, que es va prolongar durant tres hores i a la qual van assistir milers de persones al llarg del recorregut entre les estacions d'Albrook i Los Andes, el president de Panamà va anunciar la imminent licitació d'una segona línia amb dos trams. Juntament amb Esther Alcocer Koplowitz i Juan Béjar, el mandatari panameny va estar acompanyat durant el recorregut del president de FCC Construcción, Fernando Moreno, del director general, Miguel Jurado, del director de Centreamèrica, Víctor Alberola, i de tot l'equip que ha participat en l'obra.

En conjunt, el nou sistema de transport travessa la ciutat de nord a sud, des de la terminal nacional d'autobusos d'Albrook fins a l'estació de San Isidro. En els 15,9 quilòmetres de traçat s'han construït 14 estacions, set de les quals són subterrànies, sis més de superfície i la restant se situa en un tram en trinxera.

La Secretaria del Metro de Panamà, entitat pública dependent del Govern nacional que ha promogut la construcció i que gestionarà el nou sistema de transport, estima que la línia 1 donarà servei a un milió de persones, al mateix temps que descongestionarà el trànsit rodat a la capital panamenya. El recorregut entre les dues estacions terme es fa en 23 minuts.

Durant la construcció de la línia, el consorci ha ocupat 5.000 persones. FCC Construcción ha aportat la seva gran experiència en infraestructures de transport. L’adjudicació recent de l'ampliació del Metro de Lima (Perú), la construcció d'un nou tram elevat del de Doha (Qatar) i la construcció de tres de les sis línies del nou Metro de Riad (Aràbia Saudita) acrediten la reputació de FCC en aquest tipus de projectes complexos.

Vegeuel vídeo:
 

https://www.youtube.com/watch?v=rUCqDtQ4xXc&feature=youtu.be