Filtre de recerca
Etiquetes
Etiquetes
Vés enrere

FCC aterra a Colòmbia i guanya el concurs per ampliar l'Aeroport d’El Dorado (Bogotà)

13/12/2012

FCC aterra a Colòmbia i guanya el concurs per ampliar l'Aeroport d’El Dorado (Bogotà)

  • El Grup de Serveis Ciutadans s'adjudica un contracte per valor de 45 milions d'euros ($105.701 milions de pesos colombians)
  • El Dorado és l'aeroport amb més volum de càrrega d'Amèrica Llatina i el tercer amb més moviment de passatgers, amb uns 20 milions d'usuaris a l'any
     
FCC aterra a Colòmbia i guanya el concurs per ampliar l'Aeroport d’El Dorado (Bogotà)

Colòmbia és l'escenari més recent de l'expansió internacional de FCC. El Grup de Serveis Ciutadans ha guanyat la seva primera gran obra en aquest país llatinoamericà. Es tracta de l'adjudicació del contracte per construir la nova torre de control i el centre de gestió de l'Aeroport El Dorado, el principal i més important de Colòmbia, situat a 15 quilòmetres a l'occident del centre de Bogotà, per un import de 45 milions d'euros i un termini d'execució de 40 mesos.

La nova torre de control tindrà una alçària de 80 metres, servirà per garantir l'expansió futura de l'aeroport i es convertirà en una icona per a Bogotà. La nova edificació i el seu centre de gestió, amb una superfície total de 16.300 metres quadrats construïts, permetran l'augment del trànsit aeri, a més de donar resposta al creixement de les operacions aeroportuàries.

El Dorado és l'aeroport amb més volum de càrrega d'Amèrica Llatina i el tercer amb més moviment de persones, amb 20 milions de passatgers a l'any. Amb aquest projecte, una de les obres d'infraestructures aeronàutiques més importants adjudicades per l'Autoritat Aerocivil Colombiana, responsable del concurs guanyat per FCC, el país disposarà d’un modern complex concorde amb les necessitats i reptes futurs per a la prestació dels serveis de trànsit aeri i navegació aèria al continent.

FCC Construcción té molta experiència en obres aeroportuàries de gran complexitat a tot el món. Entre les actuacions més singulars hi ha la terminal de passatgers T1 de l'Aeroport del Prat a Barcelona, i la terminal de la T4 a Madrid-Barajas. Recentment va resultar vencedora en l'adjudicació de les obres de reconstrucció de l'Aeroport de Riga (Letònia) per 96 milions d'euros.


Presència a Amèrica Llatina

Amb aquest contracte FCC reforça el seu lideratge a Amèrica Llatina com a zona estratègica en el seu procés de globalització. Entre els projectes més emblemàtics que el Grup de Serveis Ciutadans duu a terme actualment a la zona, hi ha la construcció de la línia 1 de metro a Panamà, el primer suburbà de Centreamèrica, la Ciutat Hospitalària de la capital, una nova llera d'accés al canal de Panamà des del Pacífic i l'autovia de la Mina de Cobre. A Costa Rica duu a terme les obres d'ampliació de la carretera nacional Cañas-Liberia a Guanacaste i és concessionària de l'explotació, a través de Globalvía, de l'autopista de peatge San José-Caldera.