Filtre de recerca
Etiquetes
Etiquetes
Vés enrere

FCC comença les obres del Metro de Riad

03/04/2014

FCC comença les obres del Metro de Riad

  • A l'acte, hi van assistir Sa Altesa Reial el príncep Khalid bin Bandar, governador de la província de Riad, i el sotsgovernador, el príncep Turki bin Abdulaziz
  • Les tasques d'excavació del l’estació 4 G1 (línia groga) situada a l'aeroport donen inicia les obres del suburbà de la capital saudita


 

FCC comença les obres del Metro de Riad

El príncep Khalid bin Bandar, governador de la província de Riad, ha presidit l'acte d'inici de les obres per construir el Metro de Riad, celebrat ahir a la capital saudita. Es tracta de les obres d'excavació de l'estació anomenada “4 G1”, situada a l'aeroport internacional King Khaled, de Riad.

Aquests treballs han començat amb dos mesos d'antelació sobre el calendari previst i formen part de les obres que cal executar ala línia 4, que uneix la nova ciutat financera amb l'aeroport de la capital. Aquesta primera fase inclou la integració de tres estacions de metro en l'actual aeroport internacional, en què l'estació “4 G1” donarà servei a la nova terminal 5 de l'aeroport.

Les obres s'emmarquen dins del projecte per al disseny i la construcció dels 176 quilòmetres de línies de què constarà el metro de la capital saudita, amb un pressupost de 16.300 milions d'euros. D'aquests, al voltant de 6.000 milions corresponen a les obres per a les línies 4, 5 i 6 adjudicades el mes de juliol passat al consorci FAST, liderat per FCC. Aquest consorci també està integrat pels coreans de Samsung i els francesos d'Alstom, entre els seus principals membres. El grup adjudicatari el completen els holandesos d’Strukton, els saudites de Freyssinet Saudi Arabia, els espanyols de Typsa, els britànics d'Atkins i els francesos de Setec.

En concret, el concurs adjudicat al consorci liderat per FCC inclou el disseny i la construcció de les línies 4 (groga i a la qual correspon l'estació “4 G1”, iniciada ahir), 5 (verda) i 6 (porpra), que constaran de 25 estacions per a les quals caldran un total de 65 quilòmetres de vies de metro, 24 de viaductes, 28 de vies subterrànies i 13 de vies de superfície. A més, es fabricaran 69 trens automàtics sense conductor per donar servei a les tres línies.

L'acte d'inici de les obres del consorci FAST a la línia 4 es va celebrar en un envelat situat a la intersecció de la carretera Rei Abdullah i la carretera Ulaya, darrere de l'hotel Sheraton Riyadh. En la seva condició de màxim responsable de l'Autoritat que supervisa el projecte, el príncep Khalid bin Bandar, ha presidit les tres reunions de seguiment del projecte celebrades amb els responsables del consorci que construeix el Metro de Riad. Jaime Freyre de Andrade, màxim responsable del consorci liderat per FCC, va destacar durant l'acte el fet que les obres hagin començat abans del calendari previst.

En els treballs de l'estació començadarecentment, hiparticiparan més de 700 persones durant els propers dos anys. Des que esva adjudicarel juliol passat, ja s'han incorporat a l'equip del consorci a Riad al voltant de 250 persones, de les quals unes 50 són treballadors espanyols de FCC. A més, 300 persones més s'han distribuït entre Madrid, París, Londres, Nova Delhi i Dubai per donar suport al projecte. En total, FAST donaràfeina a més de 15.000 persones de més de 15 nacionalitats diferents. El contracte estableix un termini de 5 anys per acabar completament el projecte.

Vídeo sobre el Metro de Riad
 

http://www.youtube.com/watch?v=AX2vkbDjqX8