Filtre de recerca
Etiquetes
Etiquetes
Vés enrere

FCC, amb el pont de Mersey a Liverpool, aconsegueix el contracte més gran al Regne Unit per 700 milions d'euros

19/06/2013

FCC, amb el pont de Mersey a Liverpool, aconsegueix el contracte més gran al Regne Unit per 700 milions d'euros

  • L'adjudicació inclou el disseny, la construcció, el finançament, manteniment i l’operació del nou pont sobre el riu Mersey
  • Per les noves instal•lacions, hi circularan més de 80.000 vehicles diàriament
  • Es crearan més de 4.600 llocs de treball directes i indirectes per a la seva operació i manteniment
     
FCC, amb el pont de Mersey a Liverpool, aconsegueix el contracte més gran al Regne Unit per 700 milions d'euros

FCC ha estat adjudicatària del contracte per al disseny, la construcció, el finançament, manteniment i l’operació del pont sobre el riu Mersey a Liverpool (Regne Unit). Es tracta del contracte més gran aconseguit fins ara per FCC a les illes britàniques per valor d'uns 700 milions d'euros.


El nou pont tindrà una longitud de 2,13 quilòmetres i donarà servei a uns 80.000 vehicles diaris. La construcció del pont començarà, segons les previsions inicials, a finals d'aquest any i la durada de les obres s'estima en tres anys i mig, per la qual cosa la data d'obertura al trànsit es preveu per a finals del primer semestre de 2017.


El Grup de Serveis Ciutadans n’ha estat adjudicatari a través d'un consorci en el qual participava, tant per a la concessió com per a la construcció. En la concessionària té com a socis Bilfinger, Sanef i Macquarie, mentre que per a la construcció està acompanyat de Samsung CT i Kier. Entre els finalistes d'aquest concurs han participat multinacionals de la talla de Balfour Beatty, Bouygues, Hochtief i Iridium, entre altres.


El projecte


FCC construirà una nova cruïlla sobre el riu Mersey a la localitat de Liverpool amb una longitud total de més de dos quilòmetres, situada a l'est del Silver Jubilee Bridge (inaugurat en la dècada dels anys 1960) i que presenta problemes de trànsit molt greus.


L'element més singular de tot el contracte és el pont pròpiament dit amb un quilòmetre de longitud. Es tracta d'una estructura atirantada de 42 metres d'amplària i una alçària màxima de 125 metres. El projecte també inclou la remodelació de 7 quilòmetres de carreteres d'accés, 2,5 nous quilòmetres d'autopista i la renovació de 4,5 quilòmetres més d'autopista, així com diferents enllaços de comunicació.


A les cruïlles, s'hi instal•larà un sistema de peatge “free flow” multicarril, que permet cobrar les tarifes de peatge mitjançant la lectura automàtica de matrícules de vehicles gràcies a un sistema tecnològic molt avançat que no necessita detenir el flux de trànsit.


Millora de les infraestructures


Durant tot el procés de construcció, operació i manteniment del nou pont, es preveu crear 4.600 llocs de treball tant directes com indirectes. El projecte beneficiarà no només l'àrea de la regió de Liverpool, amb una població de més d'1,6 milions d'habitants, sinó també l'àrea nord-oest d'Anglaterra.


Experiència en la construcció de ponts


FCC té una àmplia experiència consolidada en la construcció de ponts. En els darrers 15 anys, el Grup de Serveis Ciutadans ha executat més d'un milió de metres quadrats de ponts, de totes les tipologies i sistemes constructius actuals. Entre els ponts que ha construït hi ha el pont de l'Alamillo, a Sevilla, el de Saxònia, el d'Otopeni, a Bucarest, el de l'Assut de l'Or, a València, el viaducte de Basarab, a Romania, i el viaducte de San Marcos, el segon més alt del món, a Mèxic.


La setmana passada, la divisió de construcció de FCC va inaugurar un dels nusos de comunicacions més important de la Unió Europea, el pont que uneix les ciutats de Vidin (Bulgària) i Calafat (Romania). A la inauguració, hi van assistir els dos primers ministres dels dos països.


En l'actualitat estan en construcció ponts importants com el nou pont d'accés al pont Centenario a Panamà i el pont de Gerald Desmond al port de Long Beach, a Los Angeles.