Filtre de recerca
Etiquetes
Etiquetes
Vés enrere

FCC continua la seva expansió a Centreamèrica amb dos nous contractes per valor de 70 milions d'euros a Costa Rica

24/03/2014

FCC continua la seva expansió a Centreamèrica amb dos nous contractes per valor de 70 milions d'euros a Costa Rica

  • El Grup de Serveis Ciutadans construirà una central hidroelèctrica per a Enel Green Power i un col•lector per a aigües residuals per a la millora ambiental de la capital
  • Aquests dos projectes comporten duplicar la cartera del Grup al país centreamericà fins als 150 milions d'euros

 

FCC continua la seva expansió a Centreamèrica amb dos nous contractes per valor de 70 milions d'euros a Costa Rica

FCC ha aconseguit dos nous contractes a Costa Rica amb els quals aferma la seva presència al país centreamericà. El primer preveu la construcció d'una central hidroelèctrica per a la multinacional italiana Enel Green Power i el segon, les obres per a un col•lector d'aigües residuals a la capital San José. Els dos projectes comportaran uns ingressos superiors als 70 milions d'euros, la qual cosa implica duplicar la cartera de FCC a Costa Rica.

La central hidroelèctrica adjudicada per Enel tindrà una potència de 50 MW i estarà situada a la localitat de Chucás, a uns 50 quilòmetres a l'oest de la capital de Costa Rica. Les obres consistiran a construir una presa de més de 50 metres d'alçària per 230 de llargària, amb un volum de 190.000 metres cúbics d'aigua, l'equivalent al consum d'una localitat de 3.000 habitants.

Les obres d'aquesta central hidroelèctrica es completen amb la construcció d'un abocador, dels camins d'accés a les noves instal•lacions i d’un nou pont sobre l'embassament. El termini per acabar les obres d'aquest projecte ha quedat establert per al maig de 2015.

L'àrea d'infraestructures de FCC també ha aconseguit les obres per construir un col•lector d'aigües residuals a l'àrea metropolitana de San José, per a l'Institut Costa-riqueny d'Aqüeductes i Claveguerams.

Les obres d'aquest col•lector s'emmarquen dins del pla de condicionament i millora ambiental de l'àrea metropolitana de la capital costa-riquenya. El col•lector tindrà una longitud superior als tres quilòmetres i, una vegada acabades les obres de tractament d'aigües residuals d'aquest Pla, tindrà una capacitat superior als set litres d'aigua per segon, la qual cosa permetrà poder donar servei a més d'un milió d'habitants.

Aquest col•lector d'aigües residuals, que forma part de l'anomenat emissari metropolità de San José, es farà sobre el marge dret del riu Torres, alsvoltants de la capital, per conduir-les a la planta de tractament de LosTajos. El termini d'execució d'aquest projecte és de 10 mesos.

FCC a Costa Rica

FCC dóna ocupació a més de 300 persones a Costa Rica, on va arribar el 1996 amb projectes de manteniment viari i en zones rurals. En aquest moment, la seva cartera d'obres supera els 150 milions d'euros en projectes com l'ampliació i la rehabilitació de la carretera de Cañas-Liberia (50 quilòmetres de longitud), que inclou la construcció i la rehabilitació de 16 ponts, i l'hangar de Coopesaa l'Aeroport Internacional Juan Santamaría a Alajuela.

Des que va arribar a Costa Rica, FCC ha dut a terme projectes d'infraestructures importants per al país com la construcció de la carretera San José-Caldera (77 quilòmetres de longitud), la millora de la carretera Heredia-Alajuela (10 quilòmetres), i diversos contractes de conservació viària com la carretera Barranca-Peñas Blancas, de 200 quilòmetres de longitud, les carreteres de Cartago, de la zona Atlàntica i de San Ramón.

Aquest país centreamericà constitueix un dels eixos de creixement del Grup a la regió gràciesal pla nacional de transports elaborat pel Ministeri d'Obres Públiques. Les autoritats locals hi han establert un pla de necessitats d'inversió en infraestructura viària, ferroviària, aeroportuària i aeronàutica per 36.500 milions d'euros durant els propers 25 anys.


PRINCIPALS OBRES DE FCC A COSTA RICA

 

Obra Long total Tram. FCC Treballs Client Data
Autopista del Sol entre San José i Caldera 264 77 km Ampliació, rehabilitació i construcció de l'autopista Ministeri d'Obres Públiques i Transport Gener 2009/ Gener 2010
Ruta Nacional 3 (San Francisco de Heredia – Alajuela) 16,34 10,3 km Obres de millora de les carreteres Consell Nacional de Viabilitat (CONAVI) 2010-2012
           
Ampliació i rehabilitació de la ruta Nacional 1 73 60,6 km Desdoblar la carretera Interamericana Nord: Cañas-Liberia Consell Nacional de Viabilitat (CONAVI) Maig 2012/ En construcció