Filtre de recerca
Etiquetes
Etiquetes
Vés enrere

FCC Industrial construirà a Finlàndia una terminal de gas natural liquat per 30 milions d'euros

02/10/2014

FCC Industrial construirà a Finlàndia una terminal de gas natural liquat per 30 milions d'euros


• Tindrà una capacitat de 30.000 metres cúbics i entrarà en servei el 2016
• Ocuparà més de 250 persones

 

FCC Industrial construirà a Finlàndia una terminal de gas natural liquat per 30 milions d'euros

FCC Industrial, l'empresa especialitzada en projectes industrials del Grup de Serveis Ciutadans, s'ha adjudicat la construcció d'un tanc d'emmagatzematge de gas natural liquat (GNL) al port de Tahkoluoto, Pöri, a la costa oest de Finlàndia. El client és Skangass, operador líder en GNL als països nòrdics. El projecte té un pressupost de 30 milions d'euros.
La nova terminal tindrà una capacitat d'emmagatzematge de 30.000 metres cúbics i està previst que entri en operació durant l'últim trimestre de 2016. Es crearan més de 250 llocs de treball a temps complet durant l'execució del projecte, i una vegada que hagi conclòs, al voltant d'una desena de persones treballaran a la nova terminal directament i 50 de manera indirecta.
 
FCC Industrial desenvoluparà el projecte sota la modalitat de “clau en el pany” (EPC per les seves sigles en anglès), i serà responsable dels treballs d'enginyeria i disseny del tanc, així com de la compra de materials i de la construcció i posada en marxa d’aquest i de totes les instal•lacions auxiliars necessàries per al funcionament de la terminal. La companyia té molta experiència en aquest tipus de tancs de gas natural liquat, tal com ho demostra el seu lideratge a Espanya amb la construcció de set tancs de GNL als ports de Gijón, Barcelona i Cartagena. Aquest tipus d'instal•lacions es desenvolupen a la zona industrial dels ports a causa de la situació estratègica logística, que en permet el transport i la distribució a les zones que ho demanen.
 
El gas natural procedent dels vaixells metaners s'emmagatzema liquat a les plantes, ja que el volum en estat líquid és 600 vegades menor que en forma gasosa. Per aconseguir mantenir el gas natural en forma líquida és necessari tenir els tancs a una temperatura de 168 ºC sota zero. Una vegada emmagatzemat el gas natural en estat líquid, aquest es regasifica per injectar-lo a la xarxa de gasoductes per poder consumir-lo.
Amb aquesta adjudicació, la divisió de FCC reforça la seva presència internacional en projectes industrials, exportant la seva experiència de més de 25 anys en la construcció i posada en marxa d'instal•lacions d'emmagatzematge i transport d'hidrocarburs (oleoductes i gasoductes) al territori nacional, i executant obres per a clients com Enagas, Gas Natural Fenosa, CLH i Repsol.

Experiència en aquest tipus de projectes

Actualment FCC Industrial duu a terme la construcció del gasoducte Marina-Lucense, a Lugo, amb una longitud de 65 quilòmetres i un diàmetre de canonada de 16 polzades, així com la construcció d'una planta d'emmagatzematge de GLP (gas liquat del petroli) i un gasoducte associat a la instal•lació al port del Callao, a Lima (Perú). FCC Industrial se situa a l'avantguarda de la construcció d'aquest tipus de projectes que impliquen un coneixement, una experiència i una cartera de treballs realitzats molt importants.