Filtre de recerca
Etiquetes
Etiquetes
Vés enrere

FCC renova la seva presència en l'índex europeu de sostenibilitat de Dow Jones (DJSI) per sisè any consecutiu

11/09/2013

FCC renova la seva presència en l'índex europeu de sostenibilitat de Dow Jones (DJSI) per sisè any consecutiu

  • L'aposta per les polítiques mediambientals i la gestió de la relació amb clients, claus de la inclusió del Grup de Serveis Ciutadans en l'edició europea dels índexs borsaris de sostenibilitat de la firma nord-americana

 

FCC renova la seva presència en l'índex europeu de sostenibilitat de Dow Jones (DJSI) per sisè any consecutiu

FCC ha renovat per sisè any consecutiu la seva presència en l'índex europeu de sostenibilitat de Dow Jones (DSJI, per les seves sigles en anglès). La presència del Grup de Serveis Ciutadans en aquest índex de referència per als inversors és especialment rellevant ja que es tracta d'un exercici marcat per les dificultats com a conseqüència de la forta crisi econòmica.


La firma nord-americana d'índexs borsaris i empresarials ha valorat especialment l'aposta de FCC per l'informe i les polítiques mediambientals i la gestió en la relació amb els seus clients. És en aquests apartats, juntament amb el de polítiques de ciutadania corporativa i voluntariat, en què la qualificació de Dow Jones ha atorgat els majors avenços en la seva puntuació.


El desenvolupament del capital humà i l'eficiència en la gestió i conservació de recursos són els dos apartats en què el Grup de Serveis Ciutadans ha obtingut la màxima qualificació (100 punts) per part dels experts de la firma d'índexs borsaris i empresarials nord-americans, seguida de la gestió de riscos i crisis (93 punts) i el capítol ja esmentat de polítiques mediambientals (amb 92 punts).


Els experts de Dow Jones han valorat les polítiques d'eficiència i conservació de recursos, en què el Grup de Serveis Ciutadans també ha obtingut la màxima qualificació. Ha estat crucial el seu lideratge en els grups més rellevants de treball internacionals sobre construcció sostenible. En aquest apartat també han ressaltat les iniciatives que s’hi relacionen per reduir l'impacte ambiental i l'ús de materials ecològics en la construcció de la seva nova seu de Las Tablas (Madrid).


Salut i seguretat laboral


A més, les polítiques de salut i seguretat laborals han comportat una aportació important per incloure FCC en l'índex europeu de Dow Jones de sostenibilitat, així com els aspectes relatius a l'ètica i a la integritat que recull l'epígraf del codi de conducta i respostes davant possibles casos de corrupció i suborn.


Finalment, els experts de l'índex internacional han avaluat molt positivament els projectes desenvolupats per les filials del Grup a les seves respectives àrees geogràfiques dins dels aspectes mediambientals i d'acció social. Entre les iniciatives més destacades hi ha el projecte All Gas per obtenir biodièsel a partir de microalgues desenvolupat per Aqualia, i l'Ekostone, una instal•lació per recuperar escòries d'acer desenvolupada per FCC Ámbito. En l'apartat d'acció social han estat rellevants els acords signats per la filial de gestió d'aigua i FCC Construcción amb universitats i escoles de negocis per posar en marxa diferents cursos i màsters d'especialització en les dues matèries.


Els índexs Dow Jones de sostenibilitat s'elaboren a partir d'una avaluació anual de les companyies i, posteriorment, juntament amb les variants regionals d'Amèrica del Nord, Europa, Àsia-Pacífic i Corea, serveix per elaborar productes financers que fan atenció a la creació de valor a llarg termini.