Filtre de recerca
Etiquetes
Etiquetes
Vés enrere

FCC ven CEMUSA a JCDecaux per 80 milions d'euros

16/03/2014

FCC ven CEMUSA a JCDecaux per 80 milions d'euros

  • El Grup de Serveis Ciutadans avança en el seu pla de desinversions per reduir l'endeutament

 

FCC ven CEMUSA a JCDecaux per 80 milions d'euros

FCC ha arribat a un acord per vendre CEMUSA, la seva filial de publicitat exterior, a JCDecaux per 80 milions d'euros. Aquesta operació s'emmarca en el pla de desinversions destinat a reduir l'endeutament del Grup de Serveis Ciutadans.

Juan Béjar, vicepresident i conseller delegat de FCC, va subratllar que “aquesta operació comporta un pas més en el compromís de reduir el deute en 2.700 milions d'euros, dels quals 2.200 corresponen a la venda d'actius”. Segons Béjar, “la integració de CEMUSA a JCDecaux obre nous horitzons als professionals de la filial de publicitat exterior, ja que s'integren en una de les companyies líders del sector”.

CEMUSA, una de les empreses espanyoles líders en el sector del disseny, fabricació, instal•lació i manteniment de publicitat exterior,està present en 160 municipis de cinc països: Espanya, els Estats Units, el Brasil, Portugal i Itàlia. El 2013 aquesta filial de FCC va tenir uns ingressos de 142 milions d'euros.

Compromís de desinversions

Des de la posada en marxa del Pla estratègic presentat pel vicepresident i conseller delegat del Grup, Juan Béjar, a finals delmes de març passat, FCC ha arribat a un acord per vendre el 50% de la seva participació a Proactiva als seus socis de Veolia per 150 milions d'euros; s'ha desprès del 49% de la seva filial d'aigua a la República Txeca (SmVak) per 97 milions d'euros i del 39% en l'accionariat de l'Hospital d'Einniskillen (Irlanda del Nord) per 23 milions d'euros.

A finals del mes passat, el Grup de Serveis Ciutadans va arribar a un acord amb la gestora de fons d'inversió Corpfin per a la venda de la seva divisió de Logística per 32 milions d'euros. Abans del tancament de l'exercici de 2013, FCC va acordar els termes de la venda del 51% de la societat que integra els seus actius d'energies renovables a la societat Plenium Partners.

Altres desinversions dutes a terme en aquest període són les fetes a l'Hotel Vela de Barcelona, en el qual FCC tenia una participació del 25%, i l'Autopista del Valle a Costa Rica, per valor de 13 milions, a més d'altres actius immobiliaris.